dimarts, 28 d’abril del 2009

Sant Jordi a Puigverd de Lleida

El proppassat 25 d'abril, dissabte, es va celebrar la festivitat de Sant Jordi a Puigverd de Lleida. A banda de la primera edició del mercat medieval, i la representació de la llegenda, també va haver-hi actuacions per part dels nens i nenes, alguns de ben petits, de l'escola de música del poble. Tir amb arc, lluita d'espases, cavalls i cavallers, un falcó, fogueres, fum, timbals, música, balls medievals, i fins i tot una taverna molt rústica van amenitzar la jornada.

Tot això va fer les delícies dels més menuts, molts dels quals, de ben segur que recordaran força temps com van pujar dalt del cavall, amb el cavaller Sant Jordi, aquell que va matar el terrible drac que es volia cruspir la princesa.
I nosaltres, els pares, també per molt de temps, recordarem, com a través dels ulls dels nostres fills vàrem retornar per uns instants a la infantesa.

A més, tot i que el pronòstic donava pluja, el dia va aguantar prou bé. Feia una setmana que al bar del poble se sentia allò de:

- A veure si s'equivoquen aquests de "El Temps"!


La festa va ser un èxit, o així ho vaig sentir jo, incapaç de copsar altra cosa que la màgia del moment, doncs, m'ho mirava amb els ulls d'una nena que encara té la capacitat de no saber distingir entre la realitat i la ficció, els somnis o la vetlla. Potser és per això, que no puc o no vull fer-ne cap crítica.

El que jo destacaria, però, d'aquesta celebració no rau tant en el seu èxit de públic, que ho va ser, com el seu caràcter participatiu. Tot el poble, d'una manera o d'una altra va participar en la festa, des dels més petits que esperaven amb ànsia veure a Sant Jordi i al drac, doncs a l'escola ja feia dies que els anaven preparant, fins als més grans. Vilatans de totes les edats, també avis i avies, lluint els seus vestits medievals, fins i tot els adolescents van participar, per cert, això és el que més va cridar-me l'atenció i ho considero un bon senyal, senyal d'una bona festa!. Així, doncs:

Enhorabona i fins l'any vinent!

2 comentaris:

laberint ha dit...

...i jo com una carallot tancada a casa :-/

Joan Vallverdu ha dit...

Desde la associació de la llegenda de sant Jordi de Puigverd de lleida, moltes gracies per aquest comentari tan afagalador de la nostra festa, esperem que en properes edicions puguem satifer la vostra estada en aquesta diada.